Biografie

Biography EN    Biografie NL      Biografia ES

Piñata heeft haar wortels op het F.A.S.T. Surfdorp in Scheveningen.
Wat begon als een groep vrienden, jammend op een surf feestje, is uitgegroeid tot een van dé Haagse bands van het moment.
Met de energieke mix van reggaepop en hiphop met ska, latin, mariachi en meer verandert Piñata menig publiek in een dansende massa feestgangers.
Bands als The Cat Empire, Sublime, Groundation en Relax zijn goede inspiratiebronnen voor het eigen werk.

Na de oprichting in 2012 speelde de band al snel op menig festival en deelde het podium met o.a. de Kraaien, Splendid, Typhoon, Kraantje Pappie, Jaya the Cat en Kakkmaddafakka.
De vrolijke surfers tourden al tweemaal door Spanje en Frankrijk en hadden hun eigen driedelige documentaire op TV West.

2014 was een goed jaar voor Piñata. De eerste single ‘All I know’ werd goed ontvangen en is in oktober opgevolgd door het langverwachte debuutalbum ‘Droppin’ the Candy’.
Deze werd op een overvol F.A.S.T. Surfdorp in Scheveningen met succes gepresenteerd.
De band werd geselecteerd voor de Popronde en speelde in maar liefst 17 steden door het hele land. Ook o.a. de Melkweg, de Effenaar, Schollenpop en Parkpop werden in 2014 aangedaan.
In januari 2015 lanceerde Piñata de single “Divine intervention” als een ode aan hun publiek. De video laat de andere kant van het podium zien. On the road, backstage en meer van wat je tijdens een show niet ziet.
In april verschijnt de nieuwste single “She’s above my head”. Met deze catchy track zal de band het komende seizoen weer door heel Nederland en zelfs Duitsland spelen.
Op de planning voor het komende seizoen staan onder andere het Bevrijdingsfestival in Den Haag en Wageningen, Simplon in Groningen en natuurlijk meerdere strandtenten langs de Nederlandse kust.
Behalve het thuisland zal Piñata in augustus haar debuut maken in Duitsland tijdens het EK City Surf in München.

Het album ‘Droppin’ the Candy’ is nu ook verkrijgbaar op iTunes en Spotify.

Check de Live-pagina voor alle shows.

 

Piñata bestaat uit:

Pintos Jansen (vocals)
Rinse Buurma (keys / trumpet / melodica)
Roy-Victor Seriese (guitar / backing vocals)
Mark Lubbersen (bass)
Ravian de Ruig (drums)